workshop_sumi-e

Workshops Sumi-E

( Japans penseel schilderen )

Sumi-e komt uit de Zen cultuur en is een Oosterse traditionele kunstvorm. Oorspronkelijk komt deze kunstvorm uit China. Sumi-e is ontstaan uit de kaligrafie. Door de Zenboeddhisten werd deze kunst naar Japan gebracht. Sumi-e is een samengesteld woord en betekent “Zwarte schilderkunst”.

In de Sumi-e is de inkt dan ook de hoofdmoot en dient de kleur als aanvulling, met het penseel als instrument, er wordt voornamelijk geschilderd op ruw rijst- of bamboepapier.

Wat is nu echter het geheim en de aantrekkingskracht van Sumi-e?

“ De zinvolle leegte “

Overvolle afbeeldingen, waarin elk detail een plaats krijgt, worden terug gebracht tot een eenvoudige suggestie van het onderwerp.

Een gebaar, waarbij het aandeel van de beschouwer van evenveel belang wordt als dat van de maker.

Het moet de fantasie van de beschouwer prikkelen.

Een oud oosters gezegde luidt dan ook:

“ Als de gedachte er is, kan het penseel zich het werk besparen “

In deze 4.5 uur durende workshop worden de grondbeginselen van het Sumi-e schilderen geleerd en maakt u zelf een schildering op bamboepapier.

Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers en lunch € 85.- (materialen en lesboekje inbegrepen )

workshop_tekenenschilderen

Workshop kennismaken met tekenen en schilderen

Altijd al eens willen tekenen of schilderen, maar het kwam er steeds niet van of misschien dacht u: dit is toch niets voor mij? Volg dan nu deze 3.5 uur durende workshop en ontdek dat tekenen en schilderen een fantastische manier kan zijn om iedere dag even in je hoofd met vakantie te zijn. In deze workshop maakt u onder begeleiding van een ervaren docent een kunstwerk waar iedereen versteld van zal staan. Ik hoop natuurlijk dat deze workshop naar meer zal smaken en dus de kiem is voor een gloedvolle schilders carrière en een gezonde verslaving wordt.
Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers en lunch € 65.- (materialen inbegrepen)

workshop_kuntsgeschiedenis

Workshop kunstgeschiedenis

Tijdens deze 3 uur durende fascinerende workshop gaan we in vogelvlucht door de kunstgeschiedenis heen. Via een tijdslijn maakt u kennis met de vele kunststromingen door de eeuwen heen. Vanaf de eerste rotstekeningen van Lascaux in Frankrijk van 15.000 tot 13.000 jaar voor christus, tot aan de hedendaagse moderne kunst zoals de pindakaasvloer van Wim T. Schippers.

Prijs inclusief koffie of thee met iets lekkers € 35.-

workshop_perspectief

Workshop perspectief in uw tekening of schilderij

In deze 4.5 uur durende workshop leert u de diverse soorten perspectief, hun kenmerken en inhoudelijke rol te herkennen. Wie graag tekent of schildert en de regels van het perspectief niet beheerst, ziet vaak wel dat er iets niet helemaal klopt maar waar het nu precies door komt, blijft een raadsel. Tekenen in perspectief is niet zo moeilijk, je moet alleen even weten waar je op moet letten. Na deze workshop weet u hoe het werkt en draait er uw hand niet meer voor om.

Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers en lunch bedraagt € 55.-

( materialen inbegrepen )

workshop_abstract

Workshop abstract schilderen met acrylverf

ijdens deze 4.5 uur durende workshop leert u het gebruik van verf, penselen, technieken en kleuren. Kortom genoeg om inspiratie op te doen. Gebruik, durf en originaliteit om abstract of figuratief te werken zodat u aan het eind van deze workshop naar huis gaat met schilderwerk waar u trots op kunt zijn.

Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers en lunch bedraagt € 85.- ( materialen zoals schilderdoek 50 x 50 cm en verf zijn inbegrepen )

workshop_materi

Workshop materieschilderen

Het maken van een materieschilderij is een ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden en is grensverleggend. In deze 4.5 uur durende workshop maakt u met allerlei materialen een schilderij. Met wat voor de meeste mensen waardeloos materiaal is, zoals steen, vezels, draad, zaagsel, zand, ribkarton, sinaasappelnetjes etc. creëert u een driedimensionaal schilderij. Alles wat u inspireert kan worden toegevoegd. U lijmt of verrijkt de textuur met gesso, modeleerpasta of een gelmedium, zodat er een geheimzinnig geheel ontstaat. Daarna wordt er kleur aan toegevoegd en komt het schilderij al kwastend en poetsend tot leven, een fascinerend avontuur waarbij je een dialoog aangaat met je schilderij en van te voren nooit weet wat het eindresultaat wordt !

Voor wie ? Voor iedereen die het leuk vindt om zijn / haar eigen creativiteit te ontdekken en op die manier vorm te geven.

Begin dus alvast met verzamelen.

Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers en lunch bedraagt € 85.-

Materialen, zoals ondergrond ( MDF plaat 60×60 ) en verf zijn inbegrepen.

workshop_teambuilding

Workshop Teambuilding

Verras uzelf en uw collega’s met een kunstuitje in het atelier. Naast teambuilding en een hoop plezier zult u versteld staan van uw eigen talenten. De persoonlijke touch, de professionele begeleiding en het unieke atelier staan garant voor een onvergetelijke artistieke dag.
“ Ontdek de kunstenaar in je zelf “. Deze 4.5 uur durende workshop is een ideale kennismaking met het medium acrylverf en geeft u volop de ruimte om creatief te zijn. Aan de hand van een door uzelf gekozen thema en/of inspiratie bron gaan we aan het werk. Het gezamenlijk maken van een inspirerend kunstwerk bevordert de collegiale samenwerking en na afloop gaat u bovendien met een mooi schilderij naar huis.
Voor deze workshop kunt u niet individueel inschrijven, maar is bedoeld voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 8 personen.
Materiaal zoals schilderdoek is niet in de prijs inbegrepen, omdat deze aan de wens van de aanvrager wordt aangepast. Kiest u er voor dat eenieder individueel een doek beschildert, dat aan het eind van de workshop wordt samengevoegd tot een groot schilderij? U kunt er ook voor kiezen om samen aan één groot doek te werken, waarbij ieders inbreng leidt tot een groots resultaat.
Prijs voor deze workshop bedraagt € 30.- per persoon
Prijs inclusief koffie, thee met iets lekkers; op aanvraag is ook een lunch mogelijk.
Voor reservering en overleg over het thema en materiaal kunt u contact opnemen met Frank Bosman.

0